At se musik med et andet syn

Som jeg har skrevet lidt om tidligere, så er en af mine store interesser at finde andre aspekter af musik. Dette kan være alt fra at finde et andet formål med et instrument som folk måske ikke altid har anerkendt som værende det bedste, som fx en panfløjte som folk måske ikke altid har anset som værende grundlæggende for fantastisk musik, men som dog kan skabe nogle helt fantastiske toner og nuancer hvis man bruger det i et andet sammenhæng. Det er dog også, hvilket også er det jeg går mest op i, at finde måder hvorpå en kunstner som mange måske ikke anderkender som dog har lavet nogle helt andre ting før de blev kendte eller ved siden af som bliver overset og hvor deres sande talent måske kommer frem i lyset.

Ved at finde frem til dette formår man at kunne finde noget smukt der hvor folk normalt ikke tror der er noget smukt, Dette kan fx være ved at have en kunstner som laver noget musik man normalt ikke går op i, men som man finder nogle aspekter af der vidner om stort talent som man kan respektere kunstneren for. Et eksempel på dette som jeg selv har lært en del af er fx ved den elektroniske kunstner deadmau5, som mange måske kender og som egentlig ikke er min slags musik. Jeg har dog hørt en del af hans tidligere musik og fulgt en del med i de forskellige projekter han lavet for andre kunstnere og hvordan han kommer frem til de ting han gør, hvilket gør at han pludselig er helt unik og en stor kunstner i mine øjne – og dette er selvom hans musik ikke fanger mig.

Et andet godt eksempel på dette, som flere måske kan relatere til og som vidner om et stort talent gemt bag en lidt trist facade er ved Miley Cyrus. Alle kender hendes navn nu og har desværre en del negative associationer med det efter den udvikling hun har gennemgået de seneste år, hvor hun er ved at udvikle sig til en mindre skandale. For dem som mener at hun laver elendig musik og ikke har noget talent, vil jeg dog anbefale at tage et lyt til følgende:

Her ser man hende i fuld pragt udføre det klassiske nummer ’Jolene’ helt igennem fremragende og fantastisk. Jeg har vist rigtige mange videoen, som efter de har set den har anerkendt at hun måske ikke er så talentløs som de egentlig troede. Dette er et af rigtig mange eksempler og det jeg elsker allermest ved at opsøge den slags musik jeg gør. Det er ikke blot overraskende, men også bekræftende for det meste at de musikere man intet godt troede om faktisk er talentfulde og har et stort potentiale, som dog desværre tit bliver gemt væk bag en mur af mainstream, hvilket selvfølgeligt er ikke er så fedt igen, men dog en ting vi desværre må leve med sådan som musikbranchen er skruet sammen i dag.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*